Uitnodiging afronding Bijbeljaar | Adelbertuskerk

Op zaterdag 23 novem­ber om 11.00 uur is het zover dat we het Bijbeljaar 2019 afronden met een prachtige lezing van dr. Piet van Midden. Iedereen is van harte uitge­nodigd om de cere­monie bij te wonen. Na de lezing wordt er een terugblik gehouden over het Bijbel­jaar. Vanuit de inspiratie van het Bijbeljaar willen we een nieuw thema voor het jaar 2020 presenteren.

Daarna is er gelegenheid om samen te zijn en een kopje koffie/thee te gebruiken met iets lekkers erbij. Wij hopen jullie allen te ontmoeten op deze ochtend. Het thema van de lezing ‘Ontmoeting in de Bijbel’ benadrukt de Evan­gelie passage van de Emmaüsgangers.

Lezing Ontmoeting door Piet van Midden: Soms zet een ontmoeting je hele leven op z’n kop. Franciscus kan daarvan meepraten. Maar er gingen hem velen voor. Ook die twee moedeloze mensen die op de Paasdag op weg zijn van Jeruzalem naar Emmaüs. Er is alle reden om feest te vieren. Het is Pasen en Jezus is opgewekt. Maar er is een geweldige blokkade: ze hebben Hèm niet ontmoet. Daar zit de knoop. Al die tijd loopt Jezus met hen mee, zonder dat ze Hem herkennen. Hij loopt met hen op, deelt hun verhaal. Dat doen we in het pastoraat ook: een stuk oplopen met elkaar. De Bijbel gaat open en hun hart ook. Ze worden er warm van, tot onder de dankzegging van het brood de schellen van hun ogen vallen: Jezus, Hij is het echt. Een ontmoeting met de Heer… hoe vind die plaats? Er zijn vele antwoorden op gegeven. Wat is ons antwoord? Op 23 november draait het om die vraag.

Afbeelding: Kleopas en Petrus lopen met wandelstokken over een landweg. Achter hen staat Christus. Print: Gijsbertus Antonius Sluijters 1857 - 1927.