Video’s

Impressie van de Gezinsdag 2021 op het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo.

 

Na de H. Mis, die gecelebreerd werd door Mgr. J. Hendriks, gingen de deelnemers van het Dekenaat Haarlem in een Lichtjesprocessie en onder het zingen van een Marialied van de Bedevaartkapel naar de Genadekapel. Daar sloten we, met de zegen van de bisschop, deze Gezinsdag af.Dit jaar heeft de werkgroep weer een creatieve oplossing bedacht om het Paasverhaal in coronatijd met kinderen vorm te geven. Ze hebben van dit boek niet alleen een fotoboek gemaakt, maar ook een Kijk- en Luisterboek waarbij het verhaal wordt voorgelezen door onze vaste vertelster An Koot en muzikaal begeleid door Chiel van Tok (Van Tok Music Entertainment).Kerstboodschap 2020 Pastor Julius Elferink.Kerstboodschap 2020 Pastoor George Paimpillil.Vanuit de Adelbertuskerk in Haarlem presenteert dirigent en pianist Robert Bakker van het Voice Company koor een programma van bekende kerstliederen om mee te kunnen zingen.
Het tekstboekje met liederen kunt u hier downloaden,Het Voice Company Koor o.l.v. Robert Bakker voert hoogtepunten uit van de “Messiah” van G.F. Händel, alsmede een aantal nummers over “vrede”.
Een impressie vanuit verschillende plaatsen, zoals Haarlem, Lelystad en Nijkerk. En tevens nooit eerder vertoonde beelden vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.
Al meer dan 15 jaar organiseert de Adelbertuskerk in Haarlem (onderdeel van de H. Franciscusparochie) een kinderkerstspel door en voor kinderen op kerstavond.

Dit jaar, in verband met de coronamaatregelen, kon dat niet doorgaan. De werkgroep bedacht een alternatief en bracht bij alle kinderen hun kostuum thuis. Zo hebben ze met hulp van ouders en broers en zussen foto’s en filmpjes gemaakt die de basis vormen van deze film. Het verhaal wordt voorgelezen door de vaste verteller An Koot en muzikaal begeleid door Chiel van Tok (Van Tok Music).In een bijzondere viering is op 14 oktober 2020 Dick Bakker opgenomen in de Katholieke Kerk. Na het ontvangen van de Eerste Heilige Communie en het toedienen van het H. Vormsel door pastoor George Paimpillil improviseerden Dick en zijn zoon samen op de vleugel en de sopraansaxofoon.
 

 Dit jaar kon er, vanwege de coronacrisis, geen Kinderpaasverhaal op Stille Zaterdag voorgelezen en door kinderen uitgebeeld worden in de Adelbertuskerk. De werkgroep heeft dit op deze manier creatief opgelost. Kijk maar naar dit filmpje.60-jarig Jubileum Caeciliakoor op zondag 23 februari 2020 in de EngelmunduskerkDoopviering op 8 september 2019 in de Engelmunduskerk.Viering 175 jaar Parochiegemeenschap Schoten in de Mariakerk Haarlem-Noord. Bisschop Mgr. Jos Punt was de hoofdcelebrant tijdens deze feestelijke eucharistieviering.Feestelijke eucharistieviering zondag 7 april 2019 125-jarig jubileum Engelmunduskerk.Na de Nieuwjaarsviering van 1 januari 2019, waarin emeritus aartsbisschop van Utrecht Mgr. Simonis concelebreerde met pastoor George en vicaris G. Bruggink, werden wij vergast op een prachtig orgelspel van Mgr. Simonis.