Tentoonstelling Lourdes en Maria Engelmunduskerk

Op 11 februari 2024 was het precies 166 jaar geleden dat Maria aan Bernadette Soubirous verscheen in het Franse stadje Lourdes in Frankrijk. Al vele, vele jaren gaan telkens tienduizenden mensen vanuit de hele wereld, daarheen op bedevaart.

In een tweetal weekenden zal er in de R.K. Engelmunduskerk te Driehuis een tentoonstelling te bezichtigen zijn over Lourdes en Maria. Er zijn honderden ansichtkaarten vanaf 1901, bidprentjes, postzegels en devotionele artikelen te bewonderen. Tevens is er een grote verzameling van kleine en grote Mariabeelden uitgestald. Ons land kent ook honderden Lourdesgrotten bij kerken en kloosters. Een fanatieke verzamelaar heeft hier kaarten van verzameld en deze zijn eveneens in de tentoonstelling opgenomen.

Komt u gerust eens kijken op zaterdag 25 mei van 14.00 tot 17.00 uur en zondag 26 mei van 12.00 tot 15.00 uur. Ook in het weekend van zaterdag 1 juni en zondag 2 juni kunt u de tentoonstelling bezoeken op dezelfde openingstijden. Tijdens de tentoonstelling zijn enthousiaste vrijwilligers aanwezig om u meer te vertellen of uw vragen te beantwoorden. Op zondag 26 mei zal er om 10.30 uur een Mariaviering zijn in de Engelmunduskerk.