“Kom Heilige Geest, geef mij het Licht en wijs mij de weg!”

Zaterdag 13 november hernieuwden 22 vormelingen hun doopbeloften in een prachtige eucharistieviering die Bisschop Monseigneur J. Hendriks celebreerde. Pastoor-deken dr. George Paimpillil con­ce­le­breerde deze viering, evenals dr. José Manuel Tercero Simòn. Cateche­tisch mede­wer­ker Vincent van Borgonjen, die de vor­me­lin­gen samen met de werk­groep had voor­be­reid, assisteerde in de viering. De liederen werden verzorgd door het koor Trinity.

Draag dit Licht voor altijd mee!
Aan het begin van de viering staken alle jongeren hun doopkaars aan de Paaskaars aan. Dat hun vlammen van licht en hoop, geloof en wijsheid mogen branden. Dat ze dit licht voor altijd mee mogen dragen.
De bisschop had vóór de Vormselviering nog een uitgebreid gesprek met de vormelingen. Hij legde in de viering uit dat hij de vormeling de hand boven het hoofd houdt als teken dat God hen beschermt. Dat God altijd bij hen is en dat Hij voor hen zorgt en van hen houdt.

Zalving
In de Vormselviering werd het voorhoofd van de vormelingen door de bisschop gezalfd met het Heilig chrisma, wat betekent dat de Heilige Geest op hen rust om hun hele verdere leven te helpen.

Homilie
Een verslag van mgr. J. Hendriks over deze viering en de homilie kunt u hier nalezen.

Hierbij feliciteren we alle vormelingen! Dat de Heilige geest hun kracht en wijsheid mag geven!