Gezinsjaar feestelijk gestart

Op 19 maart vierden wij het hoogfeest van de heilige Jozef in de Adelbertuskerk en daarmee is het Jaar van het Amoris Laetitia (het gezinsjaar) geopend.
St. Jozef, de man van de heilige maagd Maria en de vader van Jezus was een rechtschapen man en hij was het die, op gezag van de engel, het kindje van Maria, de naam Jezus gaf.

Deze eucharistieviering, waarin pastoor George en pastor Julius voorgingen, werd geopend met een kaars aan te steken met het logo van het gezinsjaar erop.

Vertrouwen op God

In deze viering wees pastoor George ons erop dat we al ons vertrouwen op God mogen leggen. God is erbij: In alles wat we doen en alles wat we meemaken. We hoeven niet bij de pakken neer te zitten: we kunnen vertrouwen op God! 

Dankzij het evangelie van Matteüs krijgen we zicht op Jozefs slaappatroon. Hij treedt in een onrustige slaap, waarin engelen hem onderhoudend bezighouden. Tot viermaal toe in die eerste twee hoofdstukken van het Matteüs’ evangelie. In zijn slaap gebeuren allerlei belangwekkende dingen, maar Jozef blijft kalm en legt al zijn vertrouwen op God.
In deze onrustige Corona-tijd van zorg omtrent gezondheid kan dit beeld een mooie steun zijn voor ons allen.

Ook paus Franciscus heeft een beeltenis van een slapende Jozef op zijn kast staan, en voor hij gaat slapen legt hij een briefje met het probleem onder zijn kussen, en vraagt hij de Heer op voorspraak van Jozef zijn engelen te sturen!