Concertkoor Haarlem zingt Carmina Burana van Orff

Het bekende Concertkoor Haarlem zal op zondag 14 mei in de Philharmonie te Haarlem (Phil), onder leiding van dirigent Bernhard Touwen, het beroemde werk De Carmina Burana van Orff ten gehore brengen. Meerdere koorleden die in dit koor zingen zijn lid van onze parochie. Ook zingen er een aantal kinderen van de Koorschool Haarlem mee.
Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding in de grote zaal. Daarin wordt het onontkoombare lot, de rode draad door het programma van dit concert, ingeleid.

Het koor zingt toepasselijk het Schicksalslied en Begräbnisgesang van Brahms, met tussendoor Toccata, een ritmisch meesterwerk van de Mexicaanse componist Chávez. Na de pauze volgt de Carmina Burana, een geliefd en uniek werk dat begint en eindigt met het indrukwekkende ‘O Fortuna’.

Drie internationale solisten werken mee aan dit spectaculaire concert. De jonge bariton Stefan Astakhov (1997) komt speciaal dat weekend over vanuit de Staatsopera Wenen. Met daarbij de medewerking van de kinderen van de Koorschool Haarlem zal het een zondagmiddag genieten worden in de Philharmonie.

Zondag 14 mei
Aanvangstijd Lezing: 14.15 uur
Concert: 15.00 uur
Concertlocatie PHIL Haarlem, Lange Begijnestraat 11 Haarlem

Voor meer informatie en kaarten bestellen kijk op: www.philhaarlem.nl