Alpha-cursus

Heb jij ooit getwijfeld over bepaalde vragen zoals…

Is er meer tussen hemel en aarde? Wat is geloven nou precies? Geneest God nog steeds? Wie is Jezus eigenlijk? Heeft bidden zin?

Misschien is de Alpha-cursus dan iets voor jou!

De Franciscusparochie i.o. gaat starten met een Alpha voor onze regio. De cursus is voor iedereen die vragen heeft over het christelijk geloof of de zin van het leven wil ontdekken.

Wat is de Alpha-cursus?

Bij deze cursus ga je met anderen op zoek naar de zin van het leven. Tijdens tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond zal beginnen met een maaltijd: het moment om elkaar te ontmoeten. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over één van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

In de kleine groepen kunnen alle vragen in vertrouwde sfeer worden gesteld en ga je samen op zoek naar antwoorden. Iedereen komt met zijn eigen meningen en vragen. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet nieuwe mensen, met wie je echte, eerlijke gesprekken aangaat. Alpha is er niet op gericht om discussies aan te gaan met elkaar, maar om elkaar te inspireren en te stimuleren.

Alpha-cursus is voor beginners, maar ook voor degenen die hun geloof willen opfrissen en opnieuw willen doordenken. Alpha wordt al op vele plekken gegeven en is wereldwijd een succes. Ook in Nederland wordt Alpha steeds populairder en hebben vele parochies al bewezen dat er behoefte is aan geloofsverdieping.

Wanneer?

Elke woensdagavond van 21 september 2022 tot en met 30 november van 18.30 – 21.00 uur (inclusief maaltijd) en zaterdag 12 november 2022 de gehele dag.
De bedoeling is dat je elke bijeenkomst aanwezig bent. Mocht je een of twee keer niet kunnen dan is dat geen probleem, maar laat het ons wel weten!

Kosten?

Alpha is helemaal gratis! Giften zijn natuurlijk welkom.

Al enthousiast?

Ben je al enthousiast en wil je je aanmelden? Of heb je eerst nog vragen? Mailen kan naar alpha@parochiefranciscus.net of bel Vincent Borgonjen: 06-504 34 719.

Schuif je aan? Je bent van harte welkom!