Samen de Bijbel lezen in een oecumenische sfeer | Adelbertuskerk

Bijbellezen

In de derde week van januari vieren we traditiegetrouw de week van ge­­­­­bed voor de eenheid van de Christenen in Haarlem-Noord met de Mariakerk, de Adelbertuskerk en de Immanuëlkerk. Zondag 27 januari vieren we samen in de Adelbertuskerk.

In het kader van het Bij­bel­­jaar stond Oecumenisch Bijbellezen op het programma. Voorafgaande aan de vie­­ring van zondag heb­ben we afgelopen maandag een uurtje een stuk uit de Bijbel gelezen.
Op een heel eenvoudige wij­ze gingen we in gesprek met de tekst van zondag 27 januari.

Impulsief begaf ik me naar de bijeen­komst niet wetend wat te verwachten. Maar het me laten verrassen is me heel goed bevallen. Ik ben echt blij de boeiende maar ook verbindende avond te hebben meegemaakt. De kwa­li­teit van Ds Wes­terveld kennen we, op een summiere wijze verlokte hij een ieder om zijn/haar mening, visie, bijdrage te delen in de groep. Met de nadruk op delen, want het gaat niet om discussie. Het was inspirerend zo ieders bijdrage te mogen ontvangen en te ervaren hoe veelkleurig de bijbel wordt door zo open met elkaar te delen. Ik ben blij mijn impuls gevolgd te zijn en ik hoop dat het niet bij één avond blijft.”
Dit is de reactie van een deelnemer die deze avond mee vorm gaf.