Pelgrimage naar Engeland, naar de wieg van de Nederlandse kerk

Pelgrimage Engeland

Deze pelgrimage is afgelast wegens te weinig aanmeldingen!

In het kader van nieuwe initiatieven in 2019 wordt van 15-21 september een pelgrimsreis naar Engeland aangeboden naar de wieg van de Nederlandse kerk.

Deze reis voert u naar het noorden van Engeland waar de voor ons belangrijke missionarissen Willibrordus, Bonifatius, Adelbertus en Engelmundus waarschijnlijk allemaal gewoond en gewerkt hebben alvorens ze de oversteek naar Nederland maakten.

Dag 1, zondag 15 september 2019: Overtocht IJmuiden – Newcastle
Vertrek, na een Eucharistieviering, vanuit de Pieterkerk. Met de Ferry naar Newcastle. Aan boord wacht de deelnemers een diner buffet. Overnachting op zee.

Dag 2, maandag 16 september: Aankomst Newcastle en door naar York
Ontbijtbuffet aan boord. Met touringcars naar York. Uitgebreide rondleiding door het middeleeuwse centrum met bezoek aan de kathedraal. Lunch in York en Eucharistieviering. ’s Avonds diner en een lezing.

Dag 3, dinsdag 17 september: Ripon
Een dagtocht naar Ripon. Bezoek aan de kathedraal en de crypte. Bezoek Fountains Abbey, de ruïne van een Cisterciënzer abdij. Aan het eind van de middag, na de Eucharistieviering per touringcar terug naar York voor diner, lezing en overnachting.

Dag 4, woensdag 18 september: Ampleforth Abbey en Stanbrook Abbey
Een tocht buiten York om twee nog bestaande Benedictijnerkloosters in de omgeving van York te bezoeken, Ampleforth Abbey en Stanbrook Abbey. Lunch en eucharistieviering in één van de beide abdijen. Diner, lezing en overnachting wederom in York.

Dag 5, donderdag 19 september: Naar Newcastle
Na het ontbijt uitchecken en per touringcar naar het noorden om in Newcastle uit te komen. In Newcastle volgt een rondleiding met een plaatselijke gids en bezoekt u onder meer de burcht en de kathedraal. Lunch en eucharistieviering in Newcastle. Rest van de middag ter vrije besteding.
Diner, lezing en overnachting in Newcastle.

Dag 6, vrijdag 20 september: Jesmond en inscheping
’s Morgens naar Jesmond. Bezoek aan St. Mary’s Chapel met slotviering in de Sacred Heart kerk in North Gosforth. Na de lunch richting haven en inscheping voor de overtocht naar IJmuiden. Diner aan boord.
Overnachting aan boord.

Dag 7, zaterdag 21 september: thuiskomst
Ontbijtbuffet aan boord en aankomst in de haven IJmuiden. Na de ontscheping keert iedereen op eigen gelegenheid huiswaarts.

Overige kosten:
Reisverzekering: € 13,44
Annuleringsverzekering (incl. 21% assurantiebelasting) 6,65 % van de reissom
Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per factuur (max. 9 personen)
Overige toeslagen
1-persoonskamer toeslag: € 299,-

Aanmelden en meer informatie:
Centraal secretariaat Franciscusparochie i.o., Rijksstraatweg 28, 2022 DA Haarlem
E-mail of bel tel.: 06-556 27 670

Uw aanmeldformulier kunt u hier downloaden