Gebedsmoment en boeteviering | vrijdag 27 maart

Gebedsmoment en boeteviering

Woensdag kondigde paus Franciscus aan dat hij aanstaande vrijdag 27 maart om 18.00 uur zal voorgaan in een gebedsmoment op het bordes van de Sint Pietersbasiliek, ten overstaan van het lege plein.
Bisdom Haarlem zal om 17.00 uur een boeteviering live uitzenden voorafgaand aan dit gebedsmoment.

Urbi et Orbi

Paus Franciscus nodigt iedereen uit om vrijdag in de geest deel te nemen aan dit gebedsmoment. “We zullen luisteren naar het Woord van God, we zullen ons smeekgebed verheffen, we zullen het Allerheiligst Sacrament aanbidden, waarbij ik aan het einde de zegen Urbi et Orbi zal geven, waaraan de mogelijkheid wordt verbonden om een volledige aflaat te ontvangen.”

Boeteviering live vanuit de kathedraal

Deze boeteviering kan om 17.00 uur live worden meegemaakt via het livestream kanaal van ons bisdom vanuit de kathedraal. Zo kunnen we ons verbonden voelen en betrokken zijn bij de paus op dat ogenblik.

Vanaf 18.00 uur kunt u hier live de uitzending van paus Franciscus met een speciaal ‘Gebed voor de mensheid’ volgen op een leeg Sint-Pietersplein. Aansluitend zal hij de zegen Urbi et Orbi geven.

De volle aflaat van de zegen Urbi et Orbi kan worden ontvangen voor wie het sacrament van de biecht heeft ontvangen. Berouw uit Liefde voor God is zondenvergevend als het voornemen er is om het sacrament van de biecht te ontvangen zodra dat weer mogelijk is.